Fordele og ulemper ved at studere i udlandet


At afveje fordele og ulemper ved at studere i udlandet er en personlig beslutning. Nogle studerende føler sig kaldet til at forlade deres hjemland for at få et nyt perspektiv, mens andre er tøvende over for at forlade kendte ansigter og omgivelser. Der findes ikke noget korrekt svar, men hvis du er i tvivl om, hvorvidt du skal studere i udlandet, er dette blogindlæg til dig. Her vil vi undersøge nogle af fordelene og ulemperne ved at tilbringe dine collegeår i et fremmed land.

1. Opnå et nyt perspektiv. En af de største fordele ved at studere i udlandet er, at det giver dig mulighed for at se verden fra et nyt perspektiv. Når du er tvunget til at forlade din komfortzone, får du også mulighed for at lære mere om andre kulturer, skikke og verdensanskuelser. Dette kan være en uvurderlig erfaring, som du beholder længe efter, at du har afsluttet din uddannelse.

2. Giv dit CV et løft. På det konkurrenceprægede arbejdsmarked i dag er enhver fordel, du kan få, guld værd. Undersøgelser har vist, at arbejdsgivere i stigende grad er tilbøjelige til at ansætte ansøgere, der har studeret i udlandet, fordi de ser disse studerende som fleksible, opfindsomme og åbne i deres indstilling. Så hvis du leder efter en måde at skille dig ud fra dine jævnaldrende på, kan et semester eller to i udlandet være svaret.

3. Lær et nyt sprog. Medmindre du planlægger at studere i et land, hvor engelsk er det primære sprog, er der stor sandsynlighed for, at du bliver nødt til at lære i det mindste nogle grundlæggende ting for at kunne klare dig i udlandet. Og selv hvis du ikke bliver flydende, ser det godt ud på et CV at kunne føre en samtale på et andet sprog, bare fordi du er i stand til at føre en samtale på et andet sprog. At lære et nyt sprog kan dog også være en af de største udfordringer ved at studere i udlandet, så det er vigtigt at afveje dine muligheder nøje, før du træffer en beslutning.
Læs mere via højskole i udlandet for unge.